Amanda Lepore, al decennia lang een vaste waarde in het nachtleven van New York, eindelijk Bares It All (2024)

In de openingszin van haar nieuwe boek, Doll Parts, stelt Amanda Lepore zichzelf voor als ‘het duurste lichaam op aarde’. En ja, op het eerste gezicht is het model, de muze, de performancekunstenaar, het nachtlevenkoningin en het transgendericoon het werk van vele meesterlijke plastische chirurgiesessies – allemaal bedoeld om haar eruit te laten zien als een samensmelting van haar drie beste iconen: Marilyn Monroe, Jessica Konijn en Barbie.

Maar tegen het einde van het boek leren de lezers dat Amanda Lepore zoveel meer is dan alleen een duur lichaam; ze is eerder de belichaming van een lang geleefd leven.

“Ik hoop dat dit boek je laat zien dat er net zoveel verschillende manieren zijn om transgender te zijn als om een vrouw te zijn”, schrijft ze. “Dat is wat ik ben.”

Toen ik opgroeide in New York City, heb ik Lepore van verre gezien en gehoord. Natuurlijk is ze onmiskenbaar, maar ik heb haar ook zien adopteren in haar nachtleven, zowel mijn jeugdbuurvrouw, Kyle Farmery en mijn beste vriend van de middelbare school. Door de jaren heen heb ik ze op Facebook zien opbloeien tot de verbluffende, gedurfde en zelfverzekerde mensen die ik altijd kende, ondanks een reguliere cultuur die tot voor kort niet tolereerde laat staan ze vieren. Vandaag laat Lepore een toekomstige generatie buitenbeentjes zien hoe ze de meest fantastische delen van zichzelf kunnen vinden en koesteren.

“Amanda leert anderen altijd het positieve in elke situatie te vinden, en hoe om trouw te blijven aan zichzelf en hun succes zonder anderen te kwetsen, “schreef Farmery, die Lepore’s protégé is sinds hij 12 was, me om 5 uur ’s ochtends nadat ze’ Amanda in bed had gestopt ‘na haar boekpresentatie in The Top of The Standard op dinsdag nacht. Hij voegde eraan toe: “Ze wil er altijd zeker van zijn dat iedereen die de tijd nam om naar buiten te komen en haar te steunen, vertrekt met een speciale kleine magische herinnering. ”

Het feest en het signeren van boeken bij Bookmarc eerder die dag waren klassiek Lepore geweest. Originele clubkinderen en andere beestjes van de nacht, zoals Susanne Bartsch en Richie Rich, sloten zich aan bij de volgende generatie verhuizers en shakers – van wie de meesten opgegroeid zijn met RuPaul’s Drag Race en Lady Gaga. Er waren talloze optredens en ook een man die, eh, nou ja, schildert met zijn je-weet-wel. Lepore, die binnenkwam als een koningin op de schouders van twee schaars geklede bedienden in skivvies met luipaardprint, waakte erover met de welwillendheid van een koninklijke matriarch die niet alleen tot de meest geliefde armaturen van het nachtleven van New York behoort, maar ook een van de langstlopende.

“Mensen stoppen op een bepaalde leeftijd met uitgaan, dus je moet de volgende generatie hebben”, vertelde Lepore me tijdens de lunch in L’Express, een paar weken voor haar grote feest. Ze droeg een strakke rode fluwelen jurk met strass-afsnijdsels die ze zelf had gemaakt, en zag er persoonlijk nog perfecter uit. Haar huid had de doorschijnendheid en textuur van een pasgeboren pop, geen plastic pop, en haar borsten wapperden over haar topje als perfect verzorgde heuvels.

“Ik ben er nog,” zei ze lachend.

Maar hoe is Amanda Lepore precies hier terechtgekomen? Ze heeft nooit veel over haar opvoeding gesproken, want het was niet bepaald glamoureus en ze is nooit iemand die negatief is. Ze beweert zelfs dat haar geboorteakte in brand is gestoken. (Wikipedia zegt dat ze 50 is.) Maar dankzij Doll Parts is Amanda Lepore nu echt een open boek.

Geboren Armand Lepore in Cedar Grove, New Jersey, de familie van Lepore eenheid omvatte een afstandelijke oudere broer, een vader die haar strafte voor het spelen met poppen, en een moeder met paranoïde schizofrenie.

Tijdens dit alles bleef Lepore standvastig over wie ze was en wat ze wilde. ‘Ik was een meisje’, schrijft ze, ‘het was een feit. Het was geen bewuste beslissing. ”

Terugkijkend realiseert Lepore zich nu dat het de toestand van haar moeder was die voor het eerst het idee in haar hoofd plantte dat schoonheid geluk was, en vice versa. “Ook al weet ik dat dit niet altijd het geval is, ik associeer verkleedpartijen met mentale stabiliteit”, schrijft ze. “Als ik gekleed ben, ben ik verdrietig. Als ik echt klaar ben, voel ik me gelukkig en mentaal goed. “

Als middelbare scholier werd Lepore vaak gepest en kreeg hij de bijnaam” Leper Lepore. ” Ze was echter dapper genoeg om buiten haar gemeenschap te treden en vond uiteindelijk haar weg naar een go-go danseres genaamd Bambi, die haar hormoonpillen inruilde voor Lepore’s handgemaakte, betoverde bikinitopjes en strings.

Toen Lepore borsten begon te ontwikkelen, besloot ze om van top tot teen verkleed als meisje naar school te gaan. En hoewel haar klasgenoten het op de een of andere manier gemakkelijker vonden om hun hoofd eromheen te wikkelen, zei de administratie dat als ze zich als zodanig zou kleden , dat ze thuis bijles moest krijgen. Dus dat deed ze.

Op 17-jarige leeftijd vond Lepore eindelijk een man die haar geslachtsverandering wilde steunen, maar het was eigenlijk zijn vader die bood aan om niet alleen ervoor te betalen, maar ook haar wettelijke voogd te worden zodat ze het papierwerk kon doen.Dezelfde man zou later seksuele avances maken naar Lepore, terwijl zijn zoon haar zou misbruiken en haar zou dwingen thuis te blijven als huisvrouw – allemaal vóór de leeftijd van 20. Maar zoals Lepore zegt, ze had alles wat ze ooit wilde in het leven, en dat was een ‘perf ect poesje. ”

Begin jaren negentig zou Lepore haar eerste echtgenoot verlaten en naar New York City vluchten, waar ze eerst werkte in een nagelsalon en als dominatrix. Ze kreeg later ook een baan als cosmetica-verkoopster voor Patricia Field, die de kostuumontwerper zou worden voor Sex and the City. Maar Lepore vond al snel een permanent thuis in populaire clubs in New York zoals The Limelight en Key, dansend in een kooi boven de dansvloer.

Vanuit haar uitkijkpunt kon Lepore de cultuur vanaf de grond zien eb en vloeien. Ze zag trends komen en gaan, van co*ke tot extase en glamour tot grunge. (Ze wijst er snel op dat ze niet drinkt of drugs gebruikt, wat haar lange levensduur kan verklaren.) Maar ze zag ook generaties en vrienden de deuren van de clubs binnengaan.De promotor Michael Alig, bijvoorbeeld, zou in 1996 worden gearresteerd wegens doodslag, en Lepore zou later een beruchte “vete” krijgen met Sophia Lamar, een ander transgender nachtleven en voormalig landgenoot.

“In de nasleep van de moord, de Club Kids verspreid door de wind ”, schrijft Amanda. “Jenny Talia werd clean, Armen Ra werd een wereldberoemde thereminist, James St.James reed hoog op het succes van zijn boek, Richie Rich begon de enorm succesvolle modellijn Heatherette, Kenny Kenny bleef regeren als de beste portier in NYC, en Sophia Lamar en ik bleven samen dansen en gingen verder met de volgende golf van het nachtleven in New York. ”

Bowery Bar en Plaid werden de nieuwe Key en Limelight, en Lepore nam ook haar act op de weg, van in het financiële district van Dallas, Texas. Ze zou de komende jaren doorbrengen met het bij elkaar schrapen van klusjes, totdat op een dag de beroemde fotograaf David LaChapelle aanklopte.

Nadat Lepore de muze van LaChapelle was geworden, haar imago was niet langer beperkt tot de muren van een boîte. Ze begon zichzelf te vinden op chique feestjes, in modebladen van Franse Playboy tot Visionaire, op de catwalk van Heatherette en werd zelfs naar Milaan gevlogen voor een Giorgio Armani-show.

Door de Aughts, Lepore’s circl Ze omvatte een aantal beroemdheden, van Kelly Osbourne tot Miley Cyrus, die ooit zei dat ze “iedereen haat behalve Amanda Lepore.” (Het gevoel is wederzijds, maar Lepore geeft toe dat feesten met beroemde mensen nooit erg leuk is.) Tot op de dag van vandaag cultiveert Lepore nog steeds het gerucht dat ze contact heeft gehad met een rapper, hoewel ze weigert zijn naam te zeggen. Haar enige hint: “Toen hij trouwde, kon ik niet anders dan denken dat zijn vrouw een vergelijkbaar lichaamstype had als ik.”

In 2017 lijkt het erop dat de wereld rond Amanda Lepore is veranderd, met meer acceptatie voor transgenders dan ooit tevoren, zelfs als sommige van de oude stigma’s blijven bestaan. Transmodellen zijn op de catwalks en in grote modecampagnes, de eerste mannelijke CoverGirl werd ondertekend en Bruce Jenner kwam uit als Caitlyn Jenner. Maar al die tijd, Lepore heeft toegekeken en met de wereld meegewogen terwijl ze nog steeds trouw aan zichzelf bleef. Als ze met haar praat over alles, van seks tot sociale media, voelt ze zich als je tijdloze beste vriend. De enige keer dat ze met zichzelf uitgaf in ons gesprek was toen ze zei dat ze naar Pandora’s “Liberace Radio” luisterde.

“Ouder worden maakt me niet bang, want ik denk dat ik er beter uitzie dan twintig jaar geleden”, zei ze zakelijk.

Vroeger ging Lepore nooit het huis uit zonder opstaan, maar nu gaat ze naar Yoga voor de Mensen in lippenstift en zonnebril. In haar vrije tijd kijkt ze naar Feud en betovert ze nog steeds al haar eigen kleren. Haar favoriete emoji’s zijn de lippenstift, het hart en de kus. En ze is in de politiek: “Trump is gek en zijn vrouw heeft vreselijke pruiken,” zei ze lachend. “Zijn haar is ook verschrikkelijk. Ze hebben meer hom*o’s nodig in hun leven. ”

Wat betreft sociale media heeft Lepore meer dan 214.000 volgers op Instagram en 56.000 op Twitter. Ze is de afgelopen jaren ook op Tinder geweest en geeft er de voorkeur aan boven OKCupid, waar jongens blijkbaar niet zo openhartig waren over hun lengte. “De jongens met wie ik uit Tinder uitga waren absoluut betere jongens dan ik in het echte leven zou hebben ontmoet”, zei ze. De een stuurde haar een paar Louboutins van $ 4.500 en een andere man in Italië, die ze van plan was om het volgende in Rome te ontmoeten week, zei dat hij zich naar haar had afgetrokken sinds ze 16 was. Dat is toewijding!

Met de hulp van sociale media heeft Lepore ook een jongere en meer wereldwijde fanbase ontwikkeld tot ver buiten New York. “Ik vind Instagram geweldig, vooral voor kinderen, omdat je alles kunt zijn en toch een rolmodel kunt vinden”, zei ze. Ze noemt ook de verdiensten van YouTube en Google, waar je, in tegenstelling tot toen ze omhoog ging, alles kunt vragen zonder bang te hoeven zijn voor vergelding.

Het lijkt misschien contra-intuïtief voor een vrouw met zulke dure lichaamsdelen om zich zo echt te voelen, maar het is juist omdat ze zoveel heeft meegemaakt dat ze altijd precies moest weten wie ze is en wat ze wil. Ze is geen poppenonderdeel, maar eerder een pilaar, en ook iets dat niet te koop is: een tijdloze ziel.

Voordat ik uit elkaar ga, vraag ik of ze voor altijd zou willen leven als ze kon. Aan het einde van ons gesprek liet ze Benjamin Button-ing er niet alleen plausibel uitzien, maar ook veel beter dan Brad Pitt.

“Waarschijnlijk wel,” zei ze. “Als ik er schattig uit zou kunnen zien.”

Lang leve Amanda Lepore!

Bekijk W’s meest populaire video’s hieronder:

Amanda Lepore, al decennia lang een vaste waarde in het nachtleven van New York, eindelijk Bares It All (2024)

References

Top Articles
The Ultimate Guide to Observing the Summer Sky (Northern Hemisphere)
Summer Constellations – Constellation Guide
Jack Doherty Lpsg
7 Verification of Employment Letter Templates - HR University
Botw Royal Guard
Lexington Herald-Leader from Lexington, Kentucky
Erskine Plus Portal
Clafi Arab
Kentucky Downs Entries Today
Publix 147 Coral Way
Derpixon Kemono
Nichole Monskey
Otr Cross Reference
Syracuse Jr High Home Page
Hmr Properties
Johnston v. State, 2023 MT 20
Lenscrafters Huebner Oaks
Sams Early Hours
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
Craigslist Malone New York
Define Percosivism
Welcome to GradeBook
Www Craigslist Com Bakersfield
PCM.daily - Discussion Forum: Classique du Grand Duché
Best Sports Bars In Schaumburg Il
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Plost Dental
Poochies Liquor Store
Craigslist Hunting Land For Lease In Ga
12657 Uline Way Kenosha Wi
Ff14 Sage Stat Priority
What Time Does Walmart Auto Center Open
Joplin Pets Craigslist
Tas Restaurant Fall River Ma
Black Adam Showtimes Near Amc Deptford 8
Leena Snoubar Net Worth
Lacy Soto Mechanic
888-822-3743
13 Fun & Best Things to Do in Hurricane, Utah
Brother Bear Tattoo Ideas
Backpage New York | massage in New York, New York
Zipformsonline Plus Login
Learn4Good Job Posting
Terrell Buckley Net Worth
Congruent Triangles Coloring Activity Dinosaur Answer Key
Kushfly Promo Code
Is My Sister Toxic Quiz
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
O.c Craigslist
Bumgarner Funeral Home Troy Nc Obituaries
Ihop Deliver
Gainswave Review Forum
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.